Jaarverslag 2017

Jaarverslag van de secretaris Supportersclub MVV Maastricht, 19-april 2017.

Inleiding.
Het bestuur van de Supporters Club heeft onder leiding van Iris Kikken een goed verlopen jaar achter de rug. Het bestuur heeft afscheid genomen van Gaston Depondt welke naar Tilburg is verhuisd. In Rutger Roomans heeft het bestuur een waardige opvolger gekregen. Rutger bemand de keet tijdens de thuiswedstrijden en in de bussen naar de uitwedstrijden, verzorgd hij de drank en versnaperingen.
Het huidige bestuur bestaat nu uit 5 enthousiaste leden welke elk een zinvolle taak heeft. We zien geen behoefte om dit aantal uit te breiden.

Via dit verslag kijken we terug op het afgelopen seizoen.

De meest in het oog springende actie van de SC het afgelopen jaar is de Wall of Support.
Bram heeft met veel enthousiasme de realisatie van deze tegelwand ter hand genomen. Het aantal tegels groeit langzaam maar zeker naar de 100 stuks toe.
Een permanente en degelijke verlichting, zal binnenkort worden aangelegd.
Óók bij ingang A, zijn ondertussen de eerste tegels aangebracht en over een Wall in de Sponsorlounge wordt nog overlegd.
De opbrengsten van deze wanden gaan uiteraard geheel naar MVV. Aangezien we echter geen check willen overhandigen, maar iets blijvends willen overhouden aan deze actie, zijn we in de slag met bestuur en bedrijven om een LED-scorebord in de Geusselt te realiseren.
We houden jullie op de hoogte.

De keet welke de Supporters Club tezamen met Veer Zien MVV vóór de thuiswedstrijden bemannen, hebben we aan de bovenranden voorzien van de opschriften “MVV MAASTRICHT” en voor de wedstrijden zal een duidelijke banner van de Supportersclub aan de kopzijde bevestigd zijn.
De grote voorraad merchandise van VZM, zal binnenkort naar een andere locatie verhuizen, waardoor de functie van de keet kan gaan wijzigen.

De organisatie van de opendag en seizoenstart, was het afgelopen jaar ook weer samen met de supporters ingevuld.
De stand van de Supporters Club en dan vooral het spel “Koning Voetbal” met het hilarische wasmachine schieten, was een groot succes en de super blije winnaars werd een leuke prijs overhandigd.
Helaas zal dit tijdens de komende opendag geen doorgang kunnen vinden.

De mensen welke met de Supporters Club de uitwedstrijden van MVV bezoeken, hebben het afgelopen jaar kunnen merken dat de Supporters Club de regels omtrent deze busreizen heeft aanpast.
Vooral het rookbeleid is nog steeds een heikel punt dat om een oplossing vraagt.
We maken ons hard om de huidige te strenge regels aan te passen aan regels waarin iedereen zich kan vinden, zonder dat er uitwassen ontstaan.
Mensen die in de fout gaan, zullen in de groep op hun daden en gevolgen gewezen moeten worden.
In de bussen zijn ondertussen “zoepkaarten” ingevoerd welke de betalingen vereenvoudigen.

Ons supporters home is door Edmond van een nieuwe vloer- en trap- bekleding voorzien. Het plafond zal over enige tijd ook nog vernieuwd worden.
Toch zal dit niet leiden tot een grote tevredenheid over deze locatie.
De plannen van Veer Zien MVV voor een nieuw supporters onderkomen onder de Boschpoort tribune bij ingang B, kon dan ook op grote steun rekenen van het bestuur.
Het zou tezamen met de Supportersclub gerealiseerd gaan worden.
Helaas ziet het er nu naar uit dat dit initiatief geen doorgang kan vinden.

De nieuwjaarsreceptie zal het komende jaar niet meer georganiseerd worden.
Het bestuur heeft dit besloten omdat na een succesvol eerste jaar, er nu te weinig interesse van de leden voor is.

Ieder lid van de Supportersclub heeft (als het goed is) een pasje en een mooi vaantje ontvangen.
Óók komende seizoenen zullen er weer pasjes en vaantjes worden aangemaakt.

Het bestuur is van mening dat leden van onze supportersclub meer voordeel aan hun lidmaatschap moeten kunnen hebben. Diverse acties hiervoor hebben al plaats gevonden, waaronder grotere korting bij bezoek van uitwedstrijden en voorrang bij de ticket toewijzingen.
Wij blijven steeds op zoek naar zaken en ideeën om dit waar te maken, jullie zijn daarbij steeds het uitgangspunt.
Hierbij wordt gedacht aan kortingen in winkels e.d.
Toch zouden we ook dankbaar gebruik willen maken van jullie eigen ideeën.
Albert Thijssens
Secretaris